10/23/2016

PUMPKIN SURPRISE


Dużymi krokami zbliża się listopad, a to oznacza że...? Coraz bliżej HALLOWEEN !!! Co najbardziej kojarzy Wam się z tym dniem? Oczywiście, że DYNIA!!! Uwielbiam to warzywo. Robię z niego całe mnóstwo potraw, ale moją ulubioną zdecydowanie jest...



ZUPA DYNIOWA

Przepis jest banalnie prosty, dlatego koniecznie musicie spróbować!! Obiecuję, że rozpieści Wasze kubki smakowe! Do dzieła...

SKŁADNIKI




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Podsmażamy na maśle cebulę, do zeszklenia. Dodajemy pokrojoną w plasterki marchew. 


Kiedy marchewka delikatnie zmięknie, dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię. 


Dusimy chwilę pod przykryciem, a następnie przekładamy całość do garnka. Wsypujemy cynamon, kardamon i imbir. 


Wlewamy mleko.


A następnie szklankę wody.


Gotujemy aż wszystkie warzywa będą zupełnie miękkie.


Blendujemy całość i wkrapiamy odrobinę soku z cytryny.


GOTOWE!!!


Podajemy w miseczkach, posypaną pestkami dyni i świeżym chlebem lub grzankami.

Smacznego ;)

photo by Madlen


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz